Wednesday, September 15, 2010

Basic Computer Questions - Bank PO Exam

11. A(n)………contains commands that can be selected.
(A) pointer
(B) menu
(C) icon
(D) button
(E) None of these
Ans : (B)

12. An error is also known as—
(A) bug
(B) debug
(C) cursor
(D) icon
(E) None of these
Ans : (A)

13. Arithmetic Operations—
(A) involve matching one data item to another to determine if the first item is greater than, equal to, or less than the other item
(B) sort data items according to standard, predefined criteria in ascending order or descending order
(C) use conditions with operators such as AND, OR and NOT
(D) include addition, subtraction, multiplication and division
(E) None of these
Ans : (D)

14. Sending an e-mail is similar to—
(A) picturing an event
(B) narrating a story
(C) writing a letter
(D) creating a drawing
(E) None of these
Ans : (C)

15. Promotion in Marketing means—
(A) passing an examination
(B) elevation from one grade to another
(C) selling the products through various means
(D) selling the product in specific areas
(E) None of these
Ans : (C)

16. Microsoft Word is an example of—
(A) an operating system
(B) a processing device
(C) application software
(D) an input device
(E) None of these
Ans : (B)

17. Sources of Sales Leads are—
(A) Data Mining
(B) Market Research
(C) Media Outlets
(D) Promotional Programs
(E) All of these
Ans : (E)

18. Any data or instruction entered into the memory of a computer is considered as—
(A) storage
(B) output
(C) input
(D) information
(E) None of these
Ans : (A)

19. Which part of the computer displays the work done ?
(B) printer
(C) monitor
(E) None of these
Ans : (C)

20. Which is the part of a computer that one can touch and feel ?
(A) Hardware
(B) Software
(C) Programs
(D) Output
(E) None of these
Ans : (A)

No comments: